ЄБРР стане власником 35% акцій львівського індустріального парку

Економіка Новини
ЄБРР стане власником 35% акцій львівського індустріального парку

Європейський банк реконструкції та розвитку стане власником 35% акцій львівського індустріального парку М10 та інвестує в нього 24,5 млн доларів. Про це повідомляє пресслужба ЄБРР.

Банк констатує, що повномасштабна війна Росії проти України призвела до перекриття логістичних шляхів в Україну та з неї, а також всередині країни. Невизначеність щодо морських шляхів для імпорту та експорту додає важливості сухопутним маршрутам до та з ЄС через Захід України, а також складським потужностям для товарів.

Відтак ЄБРР ухвалив рішення проінвестувати у львівський індустріальний парк М10, що розробляється компанією Dragon Capital Томаша Фіали (володіє виданням “Українська правда”). М10 розташований за 60 км від українсько-польського кордону та “забезпечить нові промислові та логістичні складські приміщення, необхідні для забезпечення сталої гуманітарної та економічної діяльності в Україні як під час війни, так і в період післявоєнної відбудови”, – кажуть в ЄБРР..

Загальна сума інвестицій становить до 24,5 млн доларів у проєкт загальною вартістю 70 млн доларів. З них до 5,5 млн. доларів буде інвестовано у завершення першого етапу проеєкту. Реалізація Фази 1, перервана повномасштабним російським вторгненням в Україну в лютому, відновилася влітку 2022 року, а завершення будівництва першого складського комплексу площею 14 400 квадратних метрів очікується в другій половині 2023 року.

“Інвестиції ЄБРР у Львівський індустріальний парк заповнюють дефіцит фінансування, спричинений несприятливою ринковою кон’юнктурою, і відповідають позиції Банку щодо України та його загальній реакції на кризу”, – додають у банку.

У жовтні президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо пообіцяла, що ЄБРР виділить до 3 млрд євро у період 2022-23 років, щоб допомогти українському бізнесу та економіці продовжувати функціонувати. У 2022 році ЄБРР спрямував в Україну 1,7 млрд євро та мобілізував ще 200 млн євро через банки-партнери.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢