Світове споживання брухту скоротилося на 7%

Економіка Металургія Новини
Світове споживання брухту скоротилося на 7%

Світове споживання металобрухту у сталеливарному виробництві за підсумками 2022 року скоротилося на 7% порівняно з 2021 роком – до 610 млн т. Про це свідчать дані дослідження SteelMint.

2022 року використання брухту чорних металів у виробництві сталі залишилося на рівні 2021 року — 32%, тоді як 2020-го, у розпал пандемії — 29%.

“Падіння споживання металобрухту виглядає дивним на тлі того, що всі світові металургійні заводи активно прагнуть запровадити екологічні методи виробництва сталі, де використовується брухт. Основна причина – скорочення світового виробництва сирої сталі”, – йдеться у повідомленні.

За підсумками 2022 року загальний обсяг виробництва нерафінованої сталі становив 1,878 млрд т, що на 4% менше, ніж у 2021 році. Частка електродугового виробництва протягом року впала на 5% р./р. Оскільки ЕДП є основними споживачами брухту, падіння їх виробництва значною мірою сприяло загальному скороченню споживання такої сировини.

Найбільшими споживачами металобрухту є: Китай – 225 млн т, Євросоюз – 78 млн т, США – 55 млн т, Туреччина – 30 млн т і Японія – 30 млн т. При цьому Туреччина у 2022 році була другою за величиною країною з використання металобрухту. у виробництві сталі – 85%.

“Лом чорних металів стає бажаним товаром у країнах, які прагнуть досягти своєї мети декарбонізації. Більшість із них ухвалюють законодавство, що дозволяє їм зберігати сировину всередині країни для внутрішнього використання. У довгостроковій перспективі обсяг морської торгівлі брухтом, який зараз становить близько 288 млн т, падатиме. У той же час частка споживання металобрухту у виробництві сталі згодом зростатиме з поточних 32%”, — зазначає SteelMint.

За підсумками 2022 року обсяги заготівлі металобрухту в Україні знизилися на 75,9% порівняно з 2021 роком – до 996,7 тис. т. Експорт сировини за рік скоротився в 11,4 раза за рік/р. – до 53,6 тис. т, імпорт – на 92,1% р./р., до 1,8 тис. т. Внутрішні постачання сировини на вітчизняні меткомбінати скоротилися на 73% – до 895,7 тис. т.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢