ArcelorMittal отримає від Єврокомісії 55 млн євро на виробництво зеленої сталі

Екологія Економіка Металургія Новини
ArcelorMittal отримає від Єврокомісії 55 млн євро на виробництво зеленої сталі

Європейська комісія схвалила грант на €55 мільйонів для підтримки будівництва німецького заводу “зеленої сталі” ArcelorMittal.

Цей демонстраційний завод у Гамбурзі використовуватиме відновлювальний водень, що дозволить уникнути понад 700 000 тонн викидів вуглецю, повідомляє Hydrogen Central.

Зазначається, що це сприятиме досягненню цілей Водневої стратегії та Європейської “зеленої” угоди. Також проєкт допоможе зменшити залежність від російського викопного палива та прискорити досягнення цілей плану REPowerEU.

В матеріалі підкреслили, що цей прямий грант підтримає будівництво та встановлення демонстраційного  виробничого об’єкта, що використовує 100% відновлюваний водень. Основною метою проєкту є застосування технології, спрямованої на скорочення викидів парникових газів у процесах виробництва “зеленої” сталі ArcelorMittal. 

Очікується, що завод матиме річну потужність 100 000 тонн чавуну прямого відновлення, що є ключовою сировиною для виробництва сталі. Він почне працювати з 2026 році. Автори пояснили, що нова промислово-масштабна демонстраційна установка надасть ArcelorMittal цінну інформацію про виробництво високоякісної сталі без викидів.

Компанія використає отриманий досвід для декарбонізації виробництва сталі в ЄС у більшому масштабі.  Вони підкреслили, що ArcelorMittal зобов’язався поділитися своїм технічним ноу-хау з іншими європейськими виробниками сталі. 

“Завдяки використанню відновлюваного водню завод з екологічно “чистої” сталі сприятиме зниженню викидів у енергоємному секторі та надасть цінну інформацію для поширення цієї технології в ЄС. Сьогоднішнє рішення підтримує перехід ЄС до економіки без викидів відповідно до цілей Європейської “зеленої” угоди”, – сказала віцепрезидентка Єврокомісії Маргрет Вестагер.

Нагадаємо, дослідження в рамках проєкту HYBRIT показало, що залізо, отримане шляхом прямого відновлення (DRI) воднем, має кращі властивості та якість.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢