EUROFER виступив проти продовження імпорту російських напівфабрикатів до ЄС

Економіка Металургія Новини
EUROFER виступив проти продовження імпорту російських напівфабрикатів до ЄС

ЄС має відхилити додаткові запити від кількох країн-членів щодо продовження термінів імпорту російських сталевих напівфабрикатів. Про це йдеться у заяві Європейської сталеливарної асоціації (EUROFER).

Місцеві підприємства, імпортуючи дешеву сталь з Росії, фактично підтримують ті ж заводи, що постачають сталь російському військово-промисловому комплексу і суміжним галузям переробки. Постачання з Росії мають припинитися, попри те, що на них побудована прибуткова бізнес-модель кількох сталепрокатних заводів.

«Опортуністичний інтерес декількох металургійних підприємств в ЄС підриває загальну мету санкцій Євросоюзу проти РФ, де сталь відіграє стратегічну роль не тільки в загальній російській економіці, але й безпосередньо в російській військовій машині, яка бере участь у незаконній війні проти України. Держави-члени ЄС не повинні закріплювати таку порочну систему, схвалюючи ще один виняток, вже погодившись на дворічну відстрочку заборони імпорту російських сталевих напівфабрикатів», – заявив Аксель Еггерт, гендиректор EUROFER.

Окрім того, вказують в галузевій асоціації, незастосування сталевих санкцій проти російських напівфабрикатів призводить до недобросовісної конкуренції та нерівних умов гри на внутрішньому ринку сталі ЄС.

Як зауважили в EUROFER, бізнес-модель європейських перекатників базується на перевагах у витратах, отриманих завдяки дешевому імпорту з третіх країн. На відміну від цього європейська інтегрована металургія (з доменними печами й кисневими конвертерами), чиї потужності розміщені в ЄС, максимізує створення промислової, економічної, екологічної та соціальної цінності в європейській економіці. Крім того, металургійні комбінати у Європі оперативно відреагували на санкції Євросоюзу і припинили імпорт російського вугілля.

«Держави-члени ЄС повинні чітко заявити, що не можна допускати жодних подальших винятків для імпорту російської сталі. Послаблення нинішніх санкцій ЄС проти Росії ризикує стати саморуйнуванням та історичною помилкою», – резюмував Аксель Еггерт.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢