ЄС та США домовилися призупинити торговельну війну до березня 2025 року

Економіка Металургія Новини
ЄС та США домовилися призупинити торговельну війну до березня 2025 року

США та ЄС домовилися продовжити призупинення взаємних тарифів у контексті спору про сталь та алюміній до 31 березня 2025 року.

Як передає портал Steel Orbis, сторони зустрілися 20 жовтня цього року, щоб знайти спосіб назавжди скасувати 25-відсотковий тариф на імпорт сталі в США та 10-відсотковий тариф на алюміній, вперше введений у 2018 році відповідно до розділу 232, але не змогли досягти угоди.

Європейська комісія заявила, що продовження призведе до того, що експортери сталі та алюмінію з ЄС заощаджуватимуть приблизно 1,5 млрд. євро на митах на рік, а США мають завершити свої власні процедури щодо розширення своєї системи квот на експорт сталі та алюмінію з ЄС з 1 січня 2024 року.

Комісія також зазначила, що ЄС продовжить конструктивно взаємодіяти зі США, щоб захистити свої законні права та назавжди скасувати мита США на експорт із ЄС. Між ЄС та США також триває робота з вирішення проблем глобального надлишкового виробництва та декарбонізації сталеливарного та алюмінієвого секторів.

ЄС припинив дію заходів щодо товарів, включаючи мотоцикли та віскі, у грудні 2023 року, а США замінили свої мита системою тарифних квот. Крім того, Світова організація торгівлі минулого року ухвалила, що тарифи суперечать правилам глобальної торгівлі.

Європейська асоціація виробників сталі (EUROFER) привітала продовження. “Рамкова програма повинна буде вирішити проблему глобальних неринкових надлишкових потужностей та інтенсивності викидів вуглецю в сталеливарній промисловості – які є двома екзистенційними проблемами, що впливають на цей сектор – через тісне узгодження політики ЄС та США”, – сказав Аксель Еггерт, генеральний директор EUROFER.

З іншого боку, Американський інститут заліза та сталі (AISI) також задоволений цим рішенням. “AISI продовжує підтримувати переговори про нову міжнародну угоду, яка ефективно вирішуватиме як проблему неринкових надлишкових потужностей з виробництва, так і вуглеродомісткості сталі, що імпортується з усього світу, оскільки ці два взаємопов’язані питання мають вирішальне значення для майбутнього як США, так і сталеливарної промисловості ЄС. ”, – прокоментував Кевін Демпсі, президент та генеральний директор AISI.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢