Виробництво сталі в Чехії за 9 місяців скоротилось на 21%

Економіка Металургія Новини
Виробництво сталі в Чехії за 9 місяців скоротилось на 21%

Виробництво сталі чеськими металургами за підсумками 9 місяців поточного року скоротилось на 21% р./р. – до 2,64 млн т. У третьому кварталі видиме споживання сталі в Чехії склало 1,37 млн т, що є найнижчим показником за останні 10 років. Про це свідчать дані чеської сталеливарної асоціації Steel Union.

«На жаль, значний спад усієї сталеливарної галузі, який ми спостерігаємо з середини минулого року, триває», – зазначає Steel Union.

Видиме споживання сталі в Чехії за підсумками січня-вересня 2023 року скоротилось на 13,7% або 700 тис. т у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року – до 4,4 млн т.

Протягом липня-вересня металурги країни скоротили виробництво сортового прокату більш ніж на 25% р./р., плоского прокату – на 3% р./р., а труб – на 9,5% р./р. Значною мірою причиною є триваюча криза в будівельній галузі не тільки в Чехії, але й у сусідніх країнах, особливо в Німеччині, і в цілому погана ситуація в галузі.

«Ситуація не є нормальною вже кілька років, тому дуже важко передбачити, що буде далі. Тут впливає невпорядкована будівельна галузь та складна ситуація в Німеччині. Я не очікую швидкого повороту на краще, скоріше десь у середині наступного року. Спад починається зараз, на Різдво, багато компаній простоюватимуть деякий час або будуть виконувати технічне обслуговування. Тож нам, ймовірно, доведеться дочекатися січня, щоб побачити подальші перспективи», – зазначив Даніель Урбан, голова правління Steel Union.

Внаслідок скорочення виробництва сталі обсяг експорту металопродукції з Чехії у третьому кварталі скоротився до 842 тис. т. Це найнижчий показник з часів економічної кризи 2009 року. При цьому, імпорт сталі до Чехії за цей період сягнув 1,49 млн т порівняно з 1,52 млн т роком раніше.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢