Пірати захопили судно, яке перевозило сталеві рулони POSCO

Економіка Металургія Новини
Пірати захопили судно, яке перевозило сталеві рулони POSCO

Судно, що перевозило сталеві рулони від корейського виробника сталі POSCO (бізнес здійснюється через торгову компанію Samsung) було захоплено піратами біля узбережжя Сомалі. Про це повідомляє Argus.Media.

Продукція, що знаходилась на борту судна Ruen під мальтійським прапором (дедвейт 41 607 т), призначалася для ряду турецьких покупців. За даними ринкових джерел, на його борту знаходиться близько 40 тис. т сталевих рулонів. Компанія веде перемовини з піратами з метою звільнення балкера.

Як зазначає Argus, на 13 грудня Ruen перебувало на шляху до порту Гемлік у Туреччині. Воно увійшло в зону ризику в Аденській затоці/південній частині Червоного моря 15 грудня. Балкер із 18 грудня перебуває біля центрального узбережжя Сомалі (за даними програм відстеження суден).

Представник страхової компанії West of England Insurance Services зазначив, що вони тісно співпрацюють з відповідними органами влади й наразі не можуть надати подальших коментарів.

Джерела на металургійних підприємствах Туреччини вважають, що інцидент може перервати постачання з Азії в регіон, що підтримає ціни на рулонну сталь. Трейдери й турецькі покупці припускають, що судновласники та фрахтувальники можуть спробувати уникнути маршруту Червоним морем/Суецьким каналом, обравши довший і дорожчий  навколо мису Доброї Надії й вздовж східного узбережжя Африки. Це також вплине на вартість плавання у Середземноморському регіоні.

Судноплавство через Червоне море та Суецький канал вже ускладнилося через нещодавні напади на контейнеровози. Деякі перевізники аявили, що також будуть обходити мис Доброї Надії, що збільшить витрати та час транзиту. Один із трейдерів зауважив, що деякі меткомбінати припинять продавати сталь на умовах CFR (Cost and Freight), покладаючи ризик на покупців. Окрім того, існує імовірність, що європейські покупці, які мають матеріали у морі й планують отримати квоту до 1 січня 2024 року, можуть зіткнутися із затримкою відвантажень.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢