Українські металурги розраховують на поліпшення кон’юнктури і збільшення виробництва

Металургія Новини
Українські металурги розраховують на поліпшення кон’юнктури і збільшення виробництва

Основні підприємства гірничо-металургійного комплексу (ГМК) України розраховують на поліпшення кон’юнктури і збільшення випуску продукції в 2024 році, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Зокрема, генеральний директор гірничо-металургійної групи “Метінвест” Юрій Риженков вважає, що компанія “готова долати будь-які виклики” в умовах війни.

“І вже будуємо плани на відновлення України після перемоги. Команда “Метінвесту” була, є і залишатиметься надійною опорою для країни і людей”, – сказав топменеджер.

Генеральний директор “ArcelorMittal Кривий Ріг” Мауро Лонгобардо сказав, що напередодні Нового року підбиваються підсумки року минулого, оцінюються досягнення, будуються плани на наступний рік.

“Цілеспрямованість, віра в краще – це те, що робить нас незламними і крок за кроком наближає Перемогу. Нині всі ми прагнемо мирного життя, і вкладаємо в це поняття не абстрактний, а конкретний зміст: ми прагнемо, щоб в Україні, в нашому місті, в кожній родині панували спокій, злагода та любов, лунав дитячий сміх, завжди були поруч рідні та близькі люди, а все задумане вдавалося втілити в життя. Пам’ятайте, світло переможе темряву, як колись Різдвяна зірка осяяла світ”, – наголосив СЕО.

Зі свого боку генеральний директор DCH Steel групи DCH Віталій Баш зазначив, що другий рік поспіль у країні триває повномасштабна війна, і компанії доводиться долати ускладнення воєнного часу: “Майже 1000 працівників наших підприємств зараз на фронті, тому трудові колективи зазнають постійного навантаження. Але попри численні кризи – енергетичну, брак води, брак кваліфікованих кадрів, – ДМЗ і рудник “Суха Балка” продовжують працювати”.

Голова правління АТ “Запорізький завод феросплавів” (ЗЗФ) Павло Кравченко в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” з обережністю висловив плани на 2024 рік: “Підприємство і наше, і колеги (НЗФ) – готові до роботи, збереглася частина персоналу, частина пішла на фронт. Ми готові до роботи. Але ми залежимо від двох чинників – ринкова ціна феросплавів (щоб підвищилася – ІФ-У) і ціна на електроенергію (щоб знизилася (ІФ-У)”.

“Щодо січня ми можемо сказати після 20 числа, з урахуванням ситуації на ринку, ми виступаємо за держзамовлення, дивимося на контракти – поки обережно, поки готуємо персонал”, – пояснив співрозмовник агентства.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢