Українські металурги розраховують на поліпшення кон’юнктури і збільшення виробництва

Металургія Новини
Українські металурги розраховують на поліпшення кон’юнктури і збільшення виробництва

Основні підприємства гірничо-металургійного комплексу (ГМК) України розраховують на поліпшення кон’юнктури і збільшення випуску продукції в 2024 році, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Зокрема, генеральний директор гірничо-металургійної групи “Метінвест” Юрій Риженков вважає, що компанія “готова долати будь-які виклики” в умовах війни.

“І вже будуємо плани на відновлення України після перемоги. Команда “Метінвесту” була, є і залишатиметься надійною опорою для країни і людей”, – сказав топменеджер.

Генеральний директор “ArcelorMittal Кривий Ріг” Мауро Лонгобардо сказав, що напередодні Нового року підбиваються підсумки року минулого, оцінюються досягнення, будуються плани на наступний рік.

“Цілеспрямованість, віра в краще – це те, що робить нас незламними і крок за кроком наближає Перемогу. Нині всі ми прагнемо мирного життя, і вкладаємо в це поняття не абстрактний, а конкретний зміст: ми прагнемо, щоб в Україні, в нашому місті, в кожній родині панували спокій, злагода та любов, лунав дитячий сміх, завжди були поруч рідні та близькі люди, а все задумане вдавалося втілити в життя. Пам’ятайте, світло переможе темряву, як колись Різдвяна зірка осяяла світ”, – наголосив СЕО.

Зі свого боку генеральний директор DCH Steel групи DCH Віталій Баш зазначив, що другий рік поспіль у країні триває повномасштабна війна, і компанії доводиться долати ускладнення воєнного часу: “Майже 1000 працівників наших підприємств зараз на фронті, тому трудові колективи зазнають постійного навантаження. Але попри численні кризи – енергетичну, брак води, брак кваліфікованих кадрів, – ДМЗ і рудник “Суха Балка” продовжують працювати”.

Голова правління АТ “Запорізький завод феросплавів” (ЗЗФ) Павло Кравченко в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” з обережністю висловив плани на 2024 рік: “Підприємство і наше, і колеги (НЗФ) – готові до роботи, збереглася частина персоналу, частина пішла на фронт. Ми готові до роботи. Але ми залежимо від двох чинників – ринкова ціна феросплавів (щоб підвищилася – ІФ-У) і ціна на електроенергію (щоб знизилася (ІФ-У)”.

“Щодо січня ми можемо сказати після 20 числа, з урахуванням ситуації на ринку, ми виступаємо за держзамовлення, дивимося на контракти – поки обережно, поки готуємо персонал”, – пояснив співрозмовник агентства.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢