У 2023 році Канівська ГЕС виробила 1181 млн кВт·год е/е

Економіка Новини ТЕК
У 2023 році Канівська ГЕС виробила 1181 млн кВт·год е/е

У 2023 році Канівська гідроелектростанція виробила 1181 млн кВт·год електроенергії. “Два роки поспіль колектив продовжує працювати в умовах викликів воєнного часу. В той же час у 2024 рік ми вступили з досить високими показниками. За рік, що минув, ми виробили 1181 млн кВт·год електроенергії”, – розповів директор станції Василь Гринь.

За словами керівника Канівської ГЕС, навесні енергетикам довелося зіткнутися з нетиповим зимовим паводком, який перейшов у рекордне весняне водопілля. Таке явище буває вкрай рідко й для врегулювання рівнів води гідроелектростанціям Дніпровського каскаду довелося здійснити контрольовані скиди. Для безпечного пропуску весняного водопілля на Канівській ГЕС всі роботи проводилось з дотриманням безпекових норм та під ретельним наглядом за технічним станом гідроспоруд.

Упродовж року на Канівській ГЕС, як і на інших гідроелектростанціях ПрАТ “Укргідроенерго”, тривали роботи з реконструкції, планові та капітальні ремонти устаткування й обладнання.

“Впровадження новітніх технологій, відновлення та модернізація застарілого обладнання дає змогу збільшити робочу потужність, підвищує екологічні стандарти й надійність, а також продовжує термін експлуатації основного та допоміжного обладнання”, – каже Василь Гринь.

Енергетики Канівської ГЕС спрямували всі зусилля на захист енергетичного обладнання та створення запасу обладнання, щоб якнайшвидше відновити роботу станції в разі обстрілів, наголошує керівник станції.

У 2023 році Канівська ГЕС сплатила до бюджетів понад 1,9 млн грн військового збору, 26,6 млн грн єдиного соціального внеску (ЄСВ) та 23,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), також відзначив директор станції.

Дністровська ГЕС у 2023 році виробила 806 млн кВт·год електроенергії. Станом на середину квітня 2023 року завдяки весняному водопіллю частка гідроенергетики у структурі виробництва електроенергії у певний період часу сягала 20%.

Частка гідроенергетики в структурі виробництва електроенергії в Україні у 2021 році становила 6,7%. Раніше ПрАТ “Укргідроенерго” планувало до 2026 року збільшити частку гідрогенерації в енергобалансі країни до 15%.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢