Японія планує передати Україні 5 газових турбін і 7 автотрансформаторів

Економіка Новини ТЕК
Японія планує передати Україні 5 газових турбін і 7 автотрансформаторів

Уряд Японії планує передати Україні п’ять газових турбін і сім автотрансформаторів для безперебійного енергопостачання понад 6 мільйонам українців.

За інформацією пресслужби Міністерства енергетики, про закупівлю та передачу обладнання повідомила міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава під час зустрічі з міністром енергетики України Германом Галущенком.

Зокрема, автотрансформатори були закуплені за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), а завдяки зусиллям Японії та Програми розвитку ООН України (UNDP) це великогабаритне енергетичне обладнання буде доставлене в Україну. Газові турбіни, придбані Японією, Україна отримає за посередництва та значного сприяння UNDP та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

Очікується, що надане Японією обладнання забезпечить безперебійне енергопостачання понад 6 мільйонам українців, зокрема у районах, що постраждали від прицільних російських атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

В Міненерго зазначають, що це устаткування відповідає пріоритетам України у децентралізації та “зеленому” переході енергетичного сектору. Крім того, встановлення автотрансформаторів, обладнання, яке ворог руйнував чи не найчастіше, посилює стійкість енергосистеми.

Окрім газових турбін та автотрансформаторів, уряд Японії та UNDP вже надали 1200 генераторів і 1000 блоків живлення державним установам і аварійно-рятувальним службам України, а також 500 генераторів та 6 мобільних транспортних засобів електропостачання через JICA.

“Народ і уряд Японії високо оцінюють стійкість нації та бажають бути надійним партнером України в ці складні часи. Ми плануємо найближчим часом оголосити про надання ще двох додаткових автотрансформаторів через UNDP для ефективної та безперебійної роботи електромережі”, – заявила під час зустрічі міністр закордонних справ Японії.

Як повідомляла “Українська енергетика”, на початку грудня 2023 року уряд Японії передав Україні шість дизель-генераторів Volvo потужністю 550 кВА для забезпечення електроенергією об’єктів критичної інфраструктури портів Великої Одеси.

Загалом на початок листопада 2023 року фінансово-економічна допомога з боку уряду Японії від початку повномасштабного вторгнення Росії оцінювалася в 7,6 млрд доларів.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢