Мінекономіки напрацьовує механізми спрямовані на розвиток виробництва

Економіка Новини
Мінекономіки напрацьовує механізми спрямовані на розвиток виробництва

Міністерство економіки постійно працює над розробкою нових механізмів, покликаних сприяти розвитку вітчизняного виробництва. Про це зазначила заступник Міністра економіки України Надія Бігун, повідомляє пресслужа міністерства.

«Міністерство економіки послідовно підтримує національного виробника та розвиток вітчизняного виробництва. Від українських платників податків напряму залежать надходження до бюджету, а отже, спроможність країни фінансувати оборону. І в Мінекономіки переконані, що кошти з державних закупівель мають залишатися в Україні. Ми маємо зробити все можливе, щоб кожну копійку, яка йде з бюджету, ми витрачали всередині країни, а не сплачували за імпорт», – підкреслила Н.Бігун.

За її словами, Мінекономіки розуміє проблемні питання, з якими стикаються сьогодні представники вітчизняної легкої промисловості, що прагнуть виробляти та постачати продукцію силам безпеки та оборони. Насамперед, це неможливість довгострокового планування, брак обігових коштів тощо. У свою чергу, для держави вкрай важливі гарантії, що необхідна продукція буде поставлена вчасно та матиме належну якість. Для вирішення комплексу питань Міністерство економіки напрацьовує відповідні механізми та інструменти.

Зокрема, наразі триває робота над розробкою «оборонних рамок» – нового інструменту, який доповнить актуальні сьогодні прямі закупівлі чи спрощені закупівлі в системі Прозорро. Інструмент дозволить заздалегідь кваліфікувати виробників, що мають намір брати участь в оборонних держзакупівлях. Його впровадження спростить та пришвидшить процедуру.

Також, як зазначила Надія Бігун, напрацьовуються механізми, які дозволяли б укладати довгострокові договори на постачання між виробником та державою. Сьогодні, нагадаємо, бюджетні зобов’язання держави обмежені бюджетним роком.

«Якщо ж йдеться про брак обігових коштів, то, наприклад, нещодавно до програми «Доступні кредити 5-7-9%» ми додали факторинг. Держава компенсуватиме витрати на сплату базової винагороди фактору до рівня 13% річних», – зазначила Н.Бігун.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢