Глобальні потужності зеленої енергетики зросли на 50%

Екологія Економіка Новини
Глобальні потужності зеленої енергетики зросли на 50%

Глобальні потужності відновлюваної енергетики в 2023 році зросли найшвидшими темпами за останні 20 років, завдяки чому світ може досягти ключової кліматичної мети Cop28 до кінця десятиліття. Про це йдеться у світлі Міжнародної енергетичної агенції, передає The Guardian.

Світова відновлювана енергетика зросла на 50% минулого року до 510 гігават (ГВт) у 2023 році, 22-й рік поспіль збільшення потужностей відновлюваних джерел встановило новий рекорд.

Таке вражаюче зростання пропонує реальний шанс для того, щоб світові уряди виконали обіцянку, погоджену на кліматичних переговорах Cop28 у листопаді. А саме потроїти потужності відновлюваної енергії до 2030 року, щоб значно скоротити споживання викопного палива.

Сонячна енергія складала три чверті нових потужностей відновлюваної енергії, встановлених у всьому світі минулого року. Більшість нових сонячних електростанцій у світі було побудовано у Китаї, який минулого року встановив більше сонячної енергії, ніж у всьому світі, незважаючи на скорочення субсидій у 2020 та 2021 роках.

Рекордні темпи зростання в Європі, США та Бразилії дозволили відновлюваним джерелам енергії випередити вугілля як найбільше джерело світового виробництва електроенергії на початок 2025 року. Згідно з прогнозами, до 2028 року на відновлювані джерела енергії припадатиме понад 42% світового виробництва електроенергії.

Потроювання глобальної відновлюваної енергії до кінця десятиліття, щоб допомогти скоротити викиди вуглецю, є однією з п’яти основних кліматичних цілей, покликаних запобігти різкому глобальному потеплінню, поряд із подвоєнням енергоефективності, скороченням викидів метану, переходом від викопного палива та збільшенням фінансування нових.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢