Промислові гіганти Словенії інвестують 450 млн євро у декарбонізацію

Екологія Економіка Новини
Промислові гіганти Словенії інвестують 450 млн євро у декарбонізацію

У Словенії 20 енергоємних підприємств планують інвестувати €450 мільйонів у проєкти з декарбонізації до 2030 року. Компанії підтримують енергетичний перехід і готуються до нього, але потрібують допомоги уряду, повідомляє Balkan Green Energy News.

Генеральна менеджерка Торгової палати Словенії Весна Нахтігаль сказала, що країна має великий потенціал у виробництві електроенергії, який можна використати для забезпечення потреб енергоємних галузей.

В матеріалі розповіли, що Словенія також має значний потенціал у зменшенні споживання електроенергії. Для цього країні потрібно уникати імпорту вуглецевоємних матеріалів. Адже промисловість Словенії є однією з найбільш екологічних в Європі.

Представники словенської промисловості вважають, що є великий потенціал у зменшенні споживання електроенергії завдяки розвитку циркулярної економіки, нових технологій та уловлювання вуглецю.

“Основними перешкодами є громадська думка, яка поки що не визнає відходи сировиною, нечітка законодавча база та тривалі процедури впровадження нових технологій”, – розповіли у матеріалі.

Зазначається, що Стратегічна рада з енергетичного переходу ухвалила три висновки: Галузь має плани, бачення та проєкти щодо переходу до нульових викидів вуглецю. До 2030 року 20 енергоємних компаній інвестують понад €450 мільйонів у декарбонізацію;

Компанії хочуть діалогу з особами, які приймають рішення, а також підтримки уряду в діяльності, тому комісія заохочує всіх акціонерів брати участь у підвищенні обізнаності громадськості про термінові інвестиції в енергетичну інфраструктуру та внутрішні джерела енергії для досягнення енергетичної незалежності;

Основними вузькими місцями декарбонізації є фінансування, охорона навколишнього середовища, отримання дозволів, законодавство та брак робочої сили та знань.

Нагадаємо, Євросоюз та 35 країн офіційно відкрили Кліматичний клуб – інклюзивну платформу для підтримки ефективної декарбонізації промисловості.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢