CBAM перешкоджає роботі європейських металургів – Assofermet

Екологія Металургія Новини
CBAM перешкоджає роботі європейських металургів – Assofermet

Нормативна база механізму вуглецевого коригування кордонів ЄС (CBAM) і захисні заходи щодо імпорту сталі перешкоджають повсякденній діяльності італійських і європейських сталеливарних компаній, заявляє італійська асоціація торгівлі сталлю Assofermet.

Проблеми із заповненням звітів CBAM, економічні наслідки, які очікуються від механізму, починаючи з 2026 року, а також захисні заходи, що діють з 2018 року, викликають глибоке занепокоєння у багатьох членів Assofermet.

Генеральні директорати Європейської Комісії з питань торгівлі та з питань оподаткування та митного союзу звернувся до асоціації з проханням висвітлити критичні питання механізму, щоб допомогти у підготовці остаточної версії.

“Нас запевнили, що наша точка зору буде врахована, особливо щодо майбутньої еволюції CBAM… Погоджуючись з тим, що CBAM також призведе до збільшення витрат для кінцевих споживачів у ланцюжку постачання сталі, Комісії було зазначено, що якщо певні види готової продукції не будуть включені до механізму, європейська промисловість втратить конкурентоспроможність, враховуючи її глобальну роль”, – попереджає Assofermet.

Асоціація відзначає відкрите ставлення італійської влади до проблем всього ланцюга постачання сталі, що виникають через регулювання, і готовність продовжувати діалог щодо регуляторної бази. Хоча термін подання першого квартального звіту для CBAM минув, захисні заходи щодо імпорту сталі закінчуються наприкінці червня 2024 року. “Наразі немає жодних офіційних повідомлень про можливе продовження після першої половини цього року”, – підсумовує Assofermet.

31 січня закінчився термін подання імпортерами першого звіту про викиди в рамках CBAM. Проте цього тижня Європейська комісія оголосила, що через технічний інцидент вона надає можливість подати запит на 30-денну відстрочку для подання звіту.

Під час перехідного етапу CBAM європейські імпортери сталі повинні подавати щоквартальні звіти в систему Європейської комісії, починаючи з четвертого кварталу 2023 року. Протягом перехідного періоду імпортери зобов’язані звітувати про кількість імпортованих товарів і пов’язані з ними прямі та непрямі викиди. Жодних платежів не передбачено. Перехідний етап планується завершити наприкінці 2025 року.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

ВСІ НОВИНИ ⇢