Профспілки вимагають навести лад у Liberty Steel

Металургія Новини
Профспілки вимагають навести лад у Liberty Steel

20190924. Dudelange, Zone industrielle Wolser. Inauguration de l'usine Liberty Steel. Sanjeev Gupta. Photo Julien Garroy / Editpress

Профспілки, що представляють світових металургів, закликали покласти край “безвідповідальному управлінню” британського виробника сталі Liberty Steel та її материнської компанії GFG Alliance, повідомляє Argus.

Активи групи “переживають найгіршу кризу”, заявили профспілки IndustriAll Europe та IndustriAll Global. Понад 20 тис металургів у Чехії, Польщі, Румунії, Бельгії, Люксембурзі, Італії та Угорщині або сидять вдома без роботи, або чекають, що їх чекає в майбутньому.

За словами профспілок, ситуація на заводі компанії в Остраві в Чеській Республіці є “катастрофічною”. Підприємство в Остраві значною мірою простоює відтоді, як його єдиний постачальник електроенергії, компанія Tameh Czech, подала заяву про введення адміністративного управління після багатомісячних неплатежів з боку Liberty.

За словами джерела в компанії, Tameh отримала листа від Liberty з пропозицією частково виплатити заробітну плату її працівникам, а також закупити достатню кількість вугілля, щоб забезпечити її роботу. Це не є достатнім вирішенням ситуації, яка виникла через “навмисну” несплату Liberty понад 2 млрд. крон ($86 млн.), заявили в Tameh.

Минулого тижня чеський міністр промисловості і торгівлі надіслав офіційне повідомлення генеральному директору GFG Alliance Сандживу Гупті, погрожуючи судовими позовами, повідомили профспілки. Джерела, близькі до Острави, припускають, що інші активи GFG заборгували їй близько 7 млрд крон.

Доменна піч на заводі Liberty Steel в Галаці в Румунії знову зупинена після короткочасного перезапуску, в той час як більшість активів компанії в Дунаферрі в Угорщині простоюють. Галац і Острава прокатали деяку кількість сталі, використовуючи імпортний напівфабрикат.

Профспілки вимагають від Гупти забезпечити повну прозорість, в тому числі щодо консолідованих фінансів компанії. Гупта вже багато років обіцяє подати консолідовані результати діяльності Liberty Steel, але цього досі не зроблено.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

ВСІ НОВИНИ ⇢