У світі зростатиме конкуренція за високоякісний металобрухт

Металургія Новини
У світі зростатиме конкуренція за високоякісний металобрухт

Зі зростанням потужностей з виробництва плоского прокату в електродугових печах зростатиме конкуренція за високоякісний брухт, який заводи на півдні США почнуть імпортувати. Так вважає голова Турецької асоціації імпорту, експорту та промисловості плоского прокату (Yisad) Тайфун Ісері.

За останні п’ять років американські заводи реінвестували величезні прибутки в будівництво електросталеплавильних потужностей потужністю 10 млн т/рік. Вони вивели з експлуатації застарілі доменні печі та інвестували в електросталеплавильні печі на тлі прагнення до декарбонізації. Європа, за словами Ісері, тим часом відстала, впроваджуючи вдосконалення існуючих виробничих процесів, а не здійснюючи інвестиції з нуля.

Хоча більшість заводів було побудовано на Середньому Заході та в районі Великих озер, нові заводи з виробництва електролізу були побудовані на Півдні. Потужності доменних печей на Середньому Заході та Великих озерах скоротилися з 44,5 млн т/рік у 2019 році до 39,6 млн т у 2023 році, тоді як потужності електросталеплавильних печей на Півдні зросли з 34,8 млн т до 38,3 млн т. Це призведе до скорочення експорту американського брухту.

“Більшість інвестицій в електроплавильні установки в США припадає на плоский прокат. Для цього потрібен кращий брухт. Вищі ноу-хау, краща сировина” сказав Ісері делегатам конференції Kallanish Steel Scrap 2024 в Стамбулі в четвер.

У той час як конкуренція на ринку брухту першосортної сталі зростатиме, місцеве виробництво зменшуватиметься, оскільки споживачі довше користуються своїми автомобілями, а кількість власників автомобілів загалом скорочується. Тому заводи на півдні імпортуватимуть необхідний брухт через порти Мексиканської затоки, продовжив Ісері.

Збільшення потужностей мексиканських електросталеплавильних заводів також конкуруватиме з американськими заводами за постачання брухту, що призведе до зростання цін. Тим часом, “Європа поки що не готова споживати свій первинний брухт”, тому продовжуватиме експортувати матеріал, зазначив Ісері.

Загалом, США та ЄС продовжуватимуть виробляти більше брухту, ніж вони можуть спожити, а це означає, що обмеження експорту навряд чи будуть запроваджені, оскільки “вони не можуть сидіти на цій великій купі брухту”, додав він. Ісері також заперечив твердження, що Туреччина диктує ціни на металобрухт. Оскільки американські заводи викупили численних збирачів брухту, вони контролюють 60% американського ринку брухту. “США диктують, якою буде ціна”, – підсумував він.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢