Єврокомісія розглядає можливість розширення захисних квот на сталь

Металургія Новини
Єврокомісія розглядає можливість розширення захисних квот на сталь

Європейська комісія ініціювала перегляд можливого продовження захисних квот на імпорт сталі до Європейського Союзу, згідно з повідомленням в Офіційному віснику від 9 лютого, пише Еurometal.

За даними ЄК, 14 країн-членів ЄС надіслали запит на продовження тарифних квот до 2026 року. “Запит містить достатні докази того, що захисні заходи залишаються необхідними для запобігання або усунення серйозної шкоди, і що виробники ЄС пристосовуються”, – йдеться в повідомленні ЄК.

В рамках розслідування щодо продовження ЄК перегляне розподіл тарифних квот, продуктів, а також категорій. Кінцевий термін подання коментарів – 26 лютого.

Учасники ринку здебільшого привітали розслідування 9 лютого.”Нам потрібне продовження захисних заходів”, – заявило джерело в італійському сервісному центрі з виробництва плоского прокату. “В іншому випадку імпорт заполонить європейський ринок, і ціни обваляться. Ані заводи, ані дистриб’ютори не потребують скасування захисних заходів”.

Європейські учасники ринку попереджають про переорієнтацію торговельних потоків у той час, як США призупиняють дію свого розділу 232 щодо імпорту, оскільки європейські виробники здійснюють дорогі технічні зміни на сталеливарних заводах з метою декарбонізації.

“Металургійним заводам потрібно, щоб ціни на сталь залишалися вищими, щоб покрити витрати на “зелений” перехід, а вразливість європейського ринку до імпорту без захисних заходів ускладнить це завдання”, – заявило джерело на європейському заводі з виробництва плоского прокату.

Один європейський покупець довгого прокату сподівається на оновлення квот для окремих країн.

У поточному квотному періоді, що триває з 1 січня по 31 березня, квоти на гарячекатаний рулон, а також катанку для інших країн були швидко вичерпані після відкриття 3 січня. Також швидко була вичерпана квота на гарячеоцинкований рулон для автомобільної промисловості. Інші квоти на імпорт сталі залишаються відкритими станом на 9 лютого.

“Захисні заходи є законним і незамінним інструментом для стабілізації ринку сталі в ЄС і забезпечення стійкості європейської сталеливарної промисловості, яка перебуває на шляху до декарбонізації”, – заявив 9 лютого Аксель Еггерт, генеральний директор Європейської асоціації виробників сталі (Eurofer).

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢