Liberty Steel планує використовувати водень у сталеливарному виробництві в Австралії

Екологія Металургія Новини
Liberty Steel планує використовувати водень у сталеливарному виробництві в Австралії

20190924. Dudelange, Zone industrielle Wolser. Inauguration de l'usine Liberty Steel. Sanjeev Gupta. Photo Julien Garroy / Editpress

Британський виробник сталі Liberty Steel підписав окремі угоди з урядом штату Південна Австралія (ПА) та місцевою незалежною компанією Santos щодо вивчення можливостей використання водню та обговорення можливостей уловлювання та зберігання вуглецю для свого сталеливарного заводу Whyalla в ПА, повідомляє Argus.

Liberty може стати першим внутрішнім стороннім клієнтом для проекту Moomba потужністю 1,7 млн т/рік, що експлуатується компанією Santos, в сухопутному басейні Купер в Південній Австралії, який планується почати закачувати в середині 2024 року. Компанія Santos забезпечила фінансування своєї частки у розмірі $150 млн у проекті вартістю $220 млн, повідомила 26 лютого, після підписання первинної угоди з Liberty на вихідних.

Тепер Santos і Liberty розпочнуть переговори щодо потенційної довгострокової угоди про постачання природного газу, яка може включати газ зі зниженим вмістом вуглекислого газу з Moomba. Це може допомогти скоротити залишкові викиди металургійного заводу Whyalla протягом перехідного періоду, перш ніж завод повністю перейде на “зелений” водень, як тільки це стане доступним у великих масштабах, заявив 25 лютого власник Liberty, GFG Alliance.

Окрема угода Liberty з урядом ПА, також підписана 25 лютого, стосується потенційних поставок із запланованого урядом заводу з виробництва “зеленого” водню потужністю 250 МВт поблизу міста Вайалла в регіоні затоки Спенсер. У жовтні минулого року уряд ПА обрав консорціум у складі канадської інфраструктурної групи Atco та дочірньої компанії німецької фірми Linde – BOC – в якості пріоритетних підрядників для будівництва заводу, який, як очікується, буде введений в експлуатацію до кінця 2025 року.

Liberty планує побудувати електродугову піч (ЕДП) в Whyalla, яка замінить існуючі коксові печі та доменну піч і збільшить потужність виробництва сталі з 1 млн т/рік до більш ніж 1,5 млн т/рік. Компанія отримала грант у розмірі 63,2 млн австралійських доларів ($41,4 млн) від федерального уряду Австралії на придбання та встановлення електропечі. Уряд Південної Австралії також виділив 50 млн австралійських доларів на купівлю та установку обладнання.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢