Україна та Туреччина домовилися продовжити транспортний безвіз до кінця війни

Економіка Новини Транспорт
Україна та Туреччина домовилися продовжити транспортний безвіз до кінця війни

Транспортний безвіз– лібералізація вантажних перевезень із Туреччиною – діятиме щонайменше до завершення війни.Про це йдеться в повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України за результатами засідання змішаної комісії з перевезень із Міністерством транспорту та інфраструктури Туреччини.”

“Транспортний безвіз”, або ж лібералізація вантажних перевезень з Туреччиною, включає двосторонні вантажні перевезення та перевезення транзитом.”З усього експорту, що ми поставляємо до Туреччини, близько 15% – автомобільним транспортом. Турецькі компанії імпортують до нас саме автомобільним транспортом майже 60% з усього обсягу товарів”, – зазначивв віцепрем’єр-міністр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Таким чином для виконання вантажних і транзитних перевезень не потрібно дозволів. Домовленості включають бездозвільний проїзд для порожнього вʼїзду вантажівок.

Окрім цього, вдалось збільшити кількість дозволів на вантажні перевезення в/з третіх країн на одну тисячу – до 3500.”Важливу увагу в питанні співпраці з Туреччиною ми також приділяємо перевезенням пасажирів. У рамках реформи міжнародних автобусних перевезень ми верифікуємо всі автобусні маршрути, щоб мати актуальну мережу та дати можливість бізнесу відкривати нові. Ведемо роботу, щодо можливостей виконання нерегулярних перевезень – домовились про 400 дозволів на такі поїздки.

Найближчим часом частина цих дозволів буде доставлена до України для видачі перевізникам”, – наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.Лібералізація вантажних перевезень, тобто можливість виконувати перевезення без потреби у спеціальних дозволах доступна до 35 країн, включно з країнами Європейського Союзу.

Лише в минулому році команді Міністерства відновлення вдалось домовитись про таку можливість з Норвегією, Північною Македонією та продовжити відповідну угоду з Молдовою.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢