Як правильно пити Hennessy: особливості дегустації легендарного коньяку

Новини

Про бренд Hennessy напевно чула навіть та людина, яка ніколи не пила алкогольні напої. Це один з найпопулярніших коньяків у світі, який експортується до 120 країн світу. Бренд пропонує велику кількість сортів напоїв різних років витримки. Усі їх поєднує насичений смак та багатий аромат, який розкривається повною мірою при правильному вживанні. Краще за все почати своє знайомство з королем коньяку з молодих сортів. Потім можна переходити до витриманих напоїв. Розберемося, як і з чим пити Hennessy, щоб отримати максимальне задоволення від дегустації легендарного напою.

Етикет подавання

Коньяк можна пити як аперитив і дижестив. Час подавання залежить від сорту. Молоді напої подають перед їжею – в якості аперитиву. Витриманий Hennessy – чудовий вибір для дижестиву. Напій розливають у спеціальні коньячні бокали у вигляді тюльпана. Також підходять сніфтери. При цьому вони мають бути заповнені на ¼. Коньяк треба пити невеликими ковтками. Пити залпом – ознака дурного смаку. Hennessy подають не охолодженим, на відміну від Jagermeister, який п’ють після витримки у морозильнику. Коньяк найкраще розкриває букет смаку при температурі 20-25 градусів. Раніше його попередньо підігрували в руці. Але зараз від цієї традиції відмовилися.

Секрети дегустації

Під час дегустації треба оцінювати три параметри напою:

  1. Колір. Для цього треба повільно обертати бокал. Коньяк має бути прозорим з золотим блиском.
  2. Аромат. Бокал заповнюють на ¼. Спочатку його тримають на відстані 10-15 см від обличчя, щоб відчути перші ноти аромату. Потім бокал треба нахиляти з одного боку в інший. Після цього можна піднести бокал до обличчя, щоб відчути всю повноту аромату.
  3. Смак. Спочатку треба зробити невеликий ковток і потримати напій у роті протягом 2-3 секунд. Таким чином можна відчути м’якість аромату. В якісного алкоголю не відчувається спирт. Букет ще довго відчувається після дегустації. Якісний напій відрізняється складною композицією смаку, в якій відчуваються ноти шоколаду, ванілі, сухофруктів та прянощів. Витриманий коньяк може мати в ароматі мотиви сиру, вершкового масла, мигдалю та грибів.

З чим подавати Hennessy

Тонкі цінувальники міцного алкоголю п’ють Hennessy з сигарою. Для напою з фруктовими нотами краще за все підійдуть бразильські сигари. А для коньяку з великою витримкою у дубових бочках слід вибрати кубинську сигару. Коньяк п’ють у чистому вигляді. До нього не додають лід. Щоб знизити міцність, можна розбавити напій водою, але вона має бути тієї ж самої температури. За етикетом Hennessy не слід закушувати, особливо лимоном. Його кислота не дозволяє оцінити букет коньяку. Згідно з сучасними правилами з Hennessy можна подати твердий сир, підсмажений горіх, чорний шоколад, деякі ягоди та фрукти: абрикос, грушу, диню, виноград, інжир, персик, яблуко.

Новини

16 Травня 2024

Thyssenkrupp скоротила квартальний збиток майже утричі

Суха Балка оновлює обладнання шахти Ювілейна

Туреччина відправляє до ЄС російську нафту, видаючи її за свою

Порт Констанца отримає інвестиції у розмірі 130 млн євро

Thyssenkrupp повідомила про збитки

Байден збільшив мито на китайські сонячні панелі

В Україні ввечері знову обмежать електроенергію для промислових споживачів

Окупанти обстріляли одну з шахт у Донецькій області

Концерн Rheinmetall побудує в Україні підприємство з виробництва ППО 

Відключення електроенергії триватимуть до вересня і точно будуть зимою

Наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії

У світі продовжує зростати попит на викопне паливо

Відвантаження плоского прокату за кордон зросло на 87,6%

CEO Cleveland-Cliffs переконаний що уряд не схвалить пропозицію Nippon Steel щодо купівлі U.S. Steel

Єврокомісія поліпшила прогноз зростання економіки ЄС у 2024 році

У квітні відвантаження феросплавів зросли вперше з початку року на 209%

ВСІ НОВИНИ ⇢