Світова торгівля сталевим брухтом скоротиться на близько 15%

Економіка Металургія Новини
Світова торгівля сталевим брухтом скоротиться на близько 15%

Світова торгівля сталевим брухтом скоротиться на близько 15% до 2030 року – з 110 млн т до 93 млн т. Про це йдеться в дослідженні Boston Consulting Group (BCG), пише GMK-центр.

Наразі світовій торгівлі підпадає близько 17% річного світового обсягу збору брухту (≈110 млн т). При цьому, Туреччина є залежною в поставках від Євросоюзу, США, Великої Британії та РФ на рівні 25 млн т переважно низькосортного брухту щорічно. Зокрема, США є настільки важливим постачальником сировини на турецький ринок, що металурги Туреччини створили в Північній Америці підрозділи з постачання.

Водночас США відчувають нестачу високосортного брухту й імпортують сировину з Канади. Тим часом Японія експортує свій надлишок до Південної Кореї, Південно-Східної Азії та Китаю.

«Оскільки доступність брухту поступово скорочуватиметься, ми очікуємо, що світова торгівля буде поступово знижуватися – на рівні 93 млн т до 2030 року. Внутрішнє споживання зростає, а країни-експортери утримуються від відвантажень за кордон», – йдеться у звіті.

Основного зниження торгівлі зазнають ринки США та ЄС, зокрема через обмежувальні заходи. Очікується, що поставки брухту з Канади в США впадуть на 50% до 2030 року, а європейський експорт – майже на 25%.

«Країни, які закривають більшу частину потреб у брухті шляхом імпорту, зазнаватимуть значного впливу, якщо не зможуть забезпечити достатню кількість збору сировини на внутрішніх ринках, або виробництво на альтернативній сировині, зокрема чавуні, DRI або HBI», – додає BCG.

Деякі ринки, які швидко розвиваються, зокрема Індія, залишаються особливо вразливими. Скорочення поставок брухту на індійський ринок підвищить вартість виробництва сталі електродуговими печами (ЕДП) й поставить під загрозу амбіції з декарбонізації.

«Уряди повинні вивчити способи боротьби з дефіцитом брухту, особливо з огляду на те, що вітчизняна сталеливарна промисловість має важливе значення для інших критично важливих секторів і глобальної економічної конкурентоспроможності», – резюмує BCG.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢