УСПП і Антикризовий штаб закликають бізнес та громадскість до об’єднання зусиль

Економіка Новини
УСПП і Антикризовий штаб закликають бізнес та громадскість до об’єднання зусиль

Український союз промисловців і підприємців та Антикризовий штаб стійкості економіки в умовах воєнного стану направили бізнес-асоціаціям України, роботодавцям, громадським діловим організаціям відкрите звернення із закликом об’єднувати зусилля задля розвитку економіки України, а також зміцнення принципів верховенства права, партнерства і діалогу.

Напередодні УСПП став підписантом спільної Заяви Уряду і бізнес-асоціацій щодо поглиблення співпраці та активно підтримав ініціативу Президента України по запуску економічної платформи “Зроблено в Україні”.

Діловий союз послідовно відстоює більшу локалізацію виробництва, створення товарів із високою доданою вартістю, модернізацію промисловості. На майданчику Антикризового штабу, що діє під егідою УСПП, було напрацьовано низку рішень, деякі з яких вже знайшли втілення в законодавчих актах, постановах КМУ, рішеннях РНБОУ.

Поруч із тим, вперше за 32 роки своєї діяльності УСПП стикнувся зі складнощами внаслідок спроб блокування своєї роботи та Антикризового штабу з боку окремих представників Секретаріату КМУ.

УСПП закликав партнерські організації підтримати промисловців і підприємців в цій ситуації.

“Закликаємо вас об’єднувати зусилля й надалі і підтримати Український союз промисловців і підприємців, Антикризовий штаб у боротьбі із односторонніми провокативними діями окремих представників урядових структур. Наша єдність та спільна робота є найкращим захистом від зовнішніх загроз, внутрішніх протиріч  та запорукою успіху нашої країни”, – йдеться у зверненні.

УСПП, Об’єднання організацій роботодавців України готують проведення надзвичайного з’їзду, присвяченого негайним заходам щодо збереження стійкості вітчизняної економіки. До участі запрошені представники ВРУ, Офісу президента, КМУ, РНБОУ тощо.

Затримки із наданням зовнішньої фінансової допомоги можуть вкрай негативно позначитися на економіці. Цьогоріч бюджету необхідно більше 3 млрд. доларів партнерської підтримки щомісяця. Негативне сальдо зовнішньої торгівлі України товарами у 2023 році зросло у 2,5 раза порівняно з 2022 роком – до $27,38 млрд з $11,16 млрд. І перший квартал 2024 року тільки поглибив цю тенденцію – ще мінус 3,2 млрд. за січень-лютий.

Імпортозалежність України на дуже високому рівні: 50% ВВП. “Тому потрібні негайні спільні заходи всіх партнерів, спрямовані на посилення локалізації виробництва, пошуку відповідних інвестицій. Зараз час для єдності, співпраці, безумовного дотримання принципів верховенства права. Корупція, чвари, персональні амбіції мають залишитися в минулому заради збереження держави”, – підсумували в УСПП.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢