Чилі планує до 2030 року збільшити виробництво літію на 70%

Металургія Новини
Чилі планує до 2030 року збільшити виробництво літію на 70%

За словами міністра фінансів Чилі Маріо Марселя, Чилі використовуватиме три різні бізнес-моделі для розширення виробництва літію, яке, за його оцінками, може збільшитися на 70 відсотків до 2030 року і на 100 відсотків протягом наступного десятиліття.

За даними Геологічної служби США, Чилі є другим за величиною виробником літію в світі з оціночним обсягом виробництва в 2023 році в 234 тис тонн в еквіваленті карбонату літію (LCE).

Перша модель передбачає створення державно-приватних альянсів з мажоритарною часткою держави на двох соляних озерах, які були визначені як стратегічні: Атакама в регіоні Антофагаста і Марікунга в регіоні Атакама.

Державно-приватні альянси також просуватимуться на п’яти інших соляних озерах, що охоплюють Педерналес і проектну зону Альто-Андіно, де держава шукатиме “найкращу угоду” для розробки проектів з приватними партнерами, надаючи їм або мажоритарну, або міноритарну роль.

Третя модель надає приватному сектору лідерство у розвитку 26 інших соляних озер, де асоціації з державними компаніями можуть бути створені, але не є обов’язковою умовою, сказав Марсель.

У квітні приватним інвесторам буде запропоновано подати інформаційні запити (RFI), щоб висловити зацікавленість у цих соляних озерах, а результати RFI будуть оголошені в липні. Подальші тендерні процеси призведуть до укладення спеціальних літієвих операційних контрактів (CEOL).

“Під час цього уряду ми підпишемо групу CEOL, в яких приватний сектор буде керувати виробництвом, в якому держава не буде основним партнером”, – сказав міністр економіки Ніколя Грау.

Ще 38 солоних озер будуть визначені як природоохоронні території, де розвиток не може відбуватися, щоб виконати зобов’язання Чилі в рамках Конвенції про біологічне різноманіття.

Чилі має найбільші у світі розвідані запаси літію, але закони, прийняті в 1970-х і 1980-х роках, обмежували доступ до них приватних розробників.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢