Liberty Steel реструктуризує британський бізнес після угоди з кредиторами

Економіка Металургія Новини
Liberty Steel реструктуризує британський бізнес після угоди з кредиторами

Liberty Steel оголосила стратегічний план для своїх металургійних активів у Великій Британії після підписання нової рамкової угоди з основними кредиторами. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Як зазначається, підписання угоди стало можливим після того, як компанія досягла значних успіхів у залученні нового капіталу. Це включає випуск облігацій на суму $350 млн австралійським підрозділом InfraBuild через компанію Jefferies та терміновий кредит у $350 млн під заставу активів через BlackRock і Silver Point Finance.

Після остаточного врегулювання Liberty планує консолідувати свій британський металургійний бізнес в рамках нової юридичної особи та корпоративної структури. Передбачається, що існуючі компанії передадуть новій свої активи та співробітників. Робітники будуть працювати на чинних умовах зі збереженням безперервності трудових відносин. У Liberty Steel також зазначили, що це не матиме жодного впливу на операційну діяльність, постачальників чи клієнтів.

В рамках нового плану Liberty планує довести плавильні потужності електродугових печей на підприємстві в Ротерхемі до 2 млн т на рік.

План операційної реструктуризації, реалізований у Великій Британії торік, зосередив підприємства компанії на спеціалізованій сталевій продукції, що обслуговує стратегічні ланцюги постачань в аерокосмічній, оборонній та енергетичній галузях. За словами Джеффрі Кейбела, директора з питань трансформації Liberty, це дозволило стабілізувати операційну діяльність і значно покращити бізнес-показники.

«Угода про реструктуризацію відкриває шлях до нової структури компанії, яка дозволить нам значно збільшити виробництво сталі з низьким рівнем викидів вуглецю в Ротерхемі, що постачатиметься до нашої мережі металургійних заводів по всій країні», – пояснив він.

Директор з питань трансформації Liberty також зауважив, що маючи сильні сторони у стабільному виробництві сталі та алюмінію у країні, а також ресурси з видобутку магнетиту в Австралії для забезпечення виробництва DRI, компанія готова відігравати роль у британській стратегії Net Zero.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢