Сентравіс поставив труби гданській суднобудівній компанії Remontova

Економіка Металургія Новини
Сентравіс поставив труби гданській суднобудівній компанії Remontova

ПрАТ “Сентравіс Продакшн Юкрейн” (Centravis Production Ukraine), що входить до холдингу Centravis Ltd., виконало замовлення обсягом 20 тонн для суднобудівної верфі Remontova (м. Гданськ, Польща).

Згідно з прес-релізом у середу, домовленість про постачання була досягнута офісом компанії Centravis Central Europe в Польщі. Контракт передбачає поставку труб розмірами 12×1,5, 28×2 і 42×3 мм.

Remontova входить до списку провідних європейських суднобудівних компаній. Польська верф спеціалізується на ремонті та переобладнанні понад 200 кораблів і морських споруд щорічно, зокрема танкерів-шатлів, великоваговиків, бурових установок.

Українські безшовні нержавіючі труби використовуються для ремонту та переобладнання кораблів і морських споруд, зокрема для новішої та ефективнішої гідравлічної системи. Частина суден переобладнана для розміщення морських вітрових електростанцій.

Так, один з останніх проєктів Remontova – підготовка судна нового покоління Les Alizés для транспортування частин морських вітрових електростанцій. Вона має головний кран вантажопідйомністю 5000 тонн, вантажну місткість 61000 тонн і палубу площею 9300 кв м. “Обсяг світового ринку суднобудування оцінюється в $145 млрд у 2024 році з перспективою зростання до $184,5 млрд за 5 років.

Це високотехнологічна галузь з високою доданою вартістю. Ми зацікавлені в таких контрактах і працюватимемо, щоб їхня кількість зростала”, – сказав директор із продажів “Сентравіса” Артем Атанасов, слова якого наводяться в повідомленні. Він зазначив, що компанія продовжує активну роботу з клієнтами в усьому світі через український і зарубіжні офіси з продажу, а саме виробництво має стабільне завантаження і працює, зокрема в Нікополі, незважаючи на непросту безпекову ситуацію. “Сентравіс” є одним зі світових лідерів з виробництва безшовних нержавіючих труб. У 2023 році компанія збільшила обсяги виробництва до 12,2 тис. тонн, або на 12% порівняно з попереднім роком.

Понад 98% продукції “Сентравіс” експортує на світовий ринок. Загалом у 2023 році український виробник поставив свою продукцію в 38 країн світу. Найбільше безшовних нержавіючих труб відвантажив до Німеччини, Італії, США.

“Сентравіс” заснований 2000 року, входить до десятки найбільших виробників безшовних нержавіючих труб у світі. Його основні виробничі потужності розташовані в Нікополі (Дніпропетровська обл.).

У 2023 році відкрилася філія компанії в Ужгороді. Холдинг Centravis Ltd. створено на базі ЗАТ “Нікопольський завод нержавіючих труб”, сервісних і торгових компаній ТОВ “Виробничо-комерційне підприємство “ЮВІС”. Його акціонерами є члени сім’ї Атанасових. У власності Centravis Ltd. перебуває 100% акцій ПрАТ “Сентравіс Продакшн Юкрейн”.

Новини

2 Травня 2024

Запоріжкокс з початку року збільшив обсяги виробництва

Україна в квітні збільшила імпорт електроенергії на третину

ArcelorMittal очікує на відновлення попиту на сталь у ЄС

Аграрії просять уряд на три місяці продовжити чинне бронювання працівників

ДТЕК Енерго спрямував прибуток за минулий рік на відбудову ТЕС

В Брюселі пройде форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Через активну роботу СЕС вдень в Україні зафіксований профіцит електроенергії

Іспанська Tubos Reunidos заявляє про намір стати першім у світі виробником труб без викидів вуглецю

ArcelorMittal закрил коксохімічне виробництво у місті Зениця

Проблеми з судноплавством у Червоному морі можуть тривати до кінця року

Австралія має намір побудувати 25 ГВт вітроенергетичних потужностей

Індійські металурги занепокоєні зростанням імпорту сталі

Одеський Стальканат у 2023 році скоротив чистий прибуток на 13,8%

Україні треба приєднуватись до світового тренду захисту від імпорту китайської сталі

Ворог пошкодив половину украінської енергосистеми

Укргазвидобування сягнуло рекордних показників буріння під час війни

ВСІ НОВИНИ ⇢