ArcelorMittal закликає Німеччину до більш реалістичної стратегії декарбонізації

Екологія Економіка Металургія Новини
ArcelorMittal закликає Німеччину до більш реалістичної стратегії декарбонізації

Сталеливарна компанія ArcelorMittal зі штаб-квартирою в Люксембурзі закликає уряд Німеччини реалізувати чіткішу політику переходу до зеленої економіки, щоб продовжити зусилля з декарбонізації в Німеччині.

За словами сталеливарного гіганта, незважаючи на схвалене ЄС фінансування від уряду Німеччини запланованої декарбонізації його заводів у Бремені та Айзенхюттенштадті, він все ще стикається з проблемами через високі витрати на енергію та водень. Компанія ухвалить остаточне інвестиційне рішення щодо проектів декарбонізації в Німеччині на основі конкурентоспроможних цін на енергоносії, передає портал SteelOrbis.

ArcelorMittal наголосила, що конкурентоспроможні на міжнародному рівні ціни на відновлювані джерела енергії та достатнє постачання воднем у довгостроковій перспективі є єдиним способом досягти виробництва безвуглецевої сталі в Німеччині і що природний газ матиме велике значення для значного скорочення викидів під час перехідного процесу.

“Декарбонізація нашого виробництва є для нас головним пріоритетом, але поточні витрати та прогнози майбутніх цін на енергію і водень є серйозною проблемою”, – прокоментував доктор Томас Бюнгер, керівник заводів у Бремені та Айзенхюттенштадті.

Тим часом Лутц Бандуш, віце-президент ArcelorMittal Europe, заявив, що відновлювані джерела енергії необхідно швидко розширювати і що необхідно налагодити внутрішнє виробництво водню, одночасно збільшуючи його імпорт, щоб досягти успіху в зеленому переході.

Нині ціна водню під час виробництва безвуглецевого чавуну становить 7-9 євро за кг. Проте, щоб бути конкурентоспроможною, вона має становити близько 2 євро за кг. Через високі ціни на електроенергію в довгостроковій перспективі складно рентабельно експлуатувати електродугові печі.

Зважаючи на ці фактори, компанія зазначила, що заходи уряду повинні гарантувати достатню кількість екологічно чистої електроенергії та водню за конкурентоспроможними на міжнародному рівні цінами у довгостроковій перспективі.

ArcelorMittal побудує установку прямого відновлення і три нові електродугові печі замість двох з трьох доменних печей та двох з чотирьох конвертерних печей на своїх німецьких заводах, як раніше повідомляв SteelOrbis.

Компанія планує скоротити викиди вуглекислого газу в Європі на 35% до 2030 року та стати вуглецево-нейтральною у всьому світі до 2050 року.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢