Велта відчуває гостру нестачу працівників

Металургія Новини
Велта відчуває гостру нестачу працівників

Група компаній “Велта” з активами з видобутку руд, що містять титан сьогодні відчуває гостру нестачу кадрів, що знижує її працездатність і постачання продукції за кордон, повідомив СЕО та співвласник “Велти” Андрій Бродський у Facebook.

За його словами на ГЗК з видобутку та збагачення титанової сировини не вистачає 28% персоналу. Зростання пенсіонерів, що працюють, з початку війни 30%, зростання працюючих жінок, враховуючи, що в компанії і так була дуже позитивна гендерна статистика, – на 11%, мобілізованих – 15%.

“Ми просто не можемо знайти в нашому районі чоловіків!”, – констатував CEO.

Він також звернув увагу на іншу проблему: від ГЗК до вантажного залізничного пункту – 30 км, які продукція долає автотранспортом, і зараз підрядники не в змозі забезпечити це перевезення з тієї ж причини – водіїв немає. Таким чином, ГЗК не може експортувати сировину, фактично функціонувати і, як наслідок, сплачувати податки.

“Йдемо далі. Науковий центр “Велта РД-Титан” групи “Велта”: співробітники не підлягають бронюванню. Виявляється, що нашій країні не потрібні винахідники та проривні технології у сфері титану, що є незамінним у озброєнні! А таких фахівців просто немає у світі!” Наш високотехнологічний медичний напрям – “Велта Медікал”, що друкує імплантати постраждалим військовим та цивільним! Фахівці також не підлягають бронюванню”, – констатує Бродський.

За його словами, український бізнес у критичній ситуації. Люди у видобувному та інноваційному секторах є цінними фахівцями, саме вони під час війни створюють валютні надходження та забезпечують сплату податків в Україні.

“Тож у мене питання: ми точно все вірно робимо з приводу мобілізації? Можливо, час наповнювати лави ЗСУ не тими, хто зараз наповнює бюджет і забезпечує діяльність країни, а навпаки – тими людьми, які є споживачами бюджету, але чомусь бронюються без питань і підготовлені? Наприклад, співробітниками БЕБ, ДБР, прокуратури, митниці тощо. А також депутатами всіх рівнів та їх помічниками. Хоча б у пропорції, як у бізнесу – 50/50”, – запитує керівник компанії.

А.Бродський також нагадав, що “Велта” за 2023 рік сплатила понад 150 млн грн податків.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢