В Бразилії зростають ціни на імпортний г/к рулон

Металургія Новини
В Бразилії зростають ціни на імпортний г/к рулон

Цього тижня бразильські ціни на імпортний гарячекатаний рулон (HRC) зросли, оскільки тарифи на імпортну продукцію почали діяти, а сигнали з китайського сталеливарного сектора були неоднозначними, повідомляє Argus.

За словами джерел, імпортні ціни на гарячекатаний рулон китайського походження в Бразилію становили близько $545 за метричну тонну (т) cfr, в порівнянні з діапазоном $470-494/т cfr, що спостерігався минулого тижня.

Таке різке зростання цін стало наслідком рішення Бразилії підвищити тарифи на імпортну продукцію після того, як вітчизняні виробники заявили, що недобросовісна конкуренція – головним чином з боку країн Східної Азії – перешкоджає їхній діяльності. Нові тарифи набули чинності в червні, але споживачі почали відчувати їх вплив лише в серпні, повідомляють джерела.

Ще однією причиною зростання цін у Бразилії деякі джерела називають можливе досягнення цінового мінімуму китайськими заводами протягом останніх тижнів. Ці виробники висловили занепокоєння щодо свого фінансового стану на тлі повільного відновлення економіки, що призвело до багаторічного мінімуму цін на HRC в Китаї на початку цього місяця. Argus оцінив ціну HRC fob Тяньцзінь 19 серпня на рівні $442/т, що є найнижчим рівнем з липня 2020 року, коли більша частина світової економіки перебувала в розпалі карантинних заходів через пандемію. За останньою оцінкою, ціна HRC зросла до $462/т, збільшившись майже на 4,5 п.п. менш ніж за два тижні.

Китай шукає ринки збуту для своєї сталі за межами країни, збільшивши експорт широкої категорії сталевої і залізної продукції на 23% до 55,2 млн т на рік до липня 2024 року порівняно з аналогічним періодом 2023 року, згідно з митними даними. За таких темпів річний експорт Китаю в 2024 році буде найвищим з 2016 року. Бразилія, Чилі та Перу були серед країн, які значно збільшили свій імпорт.

Невідомо, чи почне зростання цін впливати на попит, оскільки покупці балансують між більшою доступністю імпортної сталі та твердженнями про те, що багато хто віддає перевагу вітчизняному виробництву HRC.

Новини

4 Жовтня 2024

Австралія з початку року збільшила експорт залізорудної сировнини

Європа продовжить використовувати нікелевий чавун до повноцінного запуску CBAM

Більше половини компаній не компенсуватимуть працівникам підвищення військового збору

Довгий прокат дешевшає на північноєвропейських ринках

Профільний комітет Ради схвалив законопроєкт про підвищення податків

Через мобілізацію в Україні не вистачає водіїв

Рішення щодо економічного бронювання прийнято – Железняк

Тариф на вантажні залізничні перевезення не має бути обтяжений сторонніми послугами

В Україні планують створити інвестфонд для розвитку бізнесу

МВФ ухвалить остаточне рішення про новий транш для України до 21 жовтня 

В Бразилії створюють фонд розробки критично важливих мінералів

Україні потрібно прискорювати будівництво зеленої генерації 

Війна між Ізраїлем та Іраном може призвести до дефіциту сталі в регіоні MENA

Канада обкладе додатковим митом у 25% китайську сталь та алюміній

Росія з легкістю обходить європейські санкції, щоб вести війну проти України – ЗМІ

3 Жовтня 2024

Брак сірчаної кислоти може завадити Індонезії збільшувати виробництво нікелю

ВСІ НОВИНИ ⇢