Worldsteel очікує зниження світового попиту на сталь

Металургія Новини Теми дня
Worldsteel очікує зниження світового попиту на сталь

Worldsteel переглянув свій прогноз світового попиту на сталь на 2024 рік значно, тепер очікуючи зниження на 0,9% в річному обчисленні до 1,75 мільярда тонн на тлі тривалого спаду у виробничому секторі та житловому будівництві. слабкості виробничого сектора і житлового будівництва. Попередній прогноз передбачав зростання на 1,7%.

Тепер асоціація очікує помітного зниження попиту в Китаї та більшості великих розвинених економік у 2024 році. Однак очікується, що Індія збереже свій потужний імпульс зростання. Більшість інших великих економік, та економік що розвиваються повинні стати свідками відновлення попиту після уповільнення у 2022-2023 роках.

“2024 рік був складним для світового попиту на сталь, оскільки світовий виробничий сектор продовжував боротися зі стійкими негативними факторами, такими як зниження купівельної спроможності домогосподарств, агресивне посилення грошово-кредитної політики та ескалація геополітичної невизначеності. Триваюча слабкість у житловому будівництві, спричинена жорсткими умовами фінансування та високими витратами, ще більше посилила млявий попит на сталь”, – зазначає Мартін Тойрінгер, керуючий директор Німецької асоціації виробників сталі та голова економічного комітету Worldsteel.

Поточні проблеми в китайському секторі нерухомості призведуть до падіння попиту в країні на 3% цього року, тоді як попит у країнах ЄС-27 плюс Великобританія і USMCA знизиться на 1,5% і 0,9% відповідно. Однак, за прогнозами, попит в Індії зросте на 8%.

Очікується, що світовий попит нарешті відновиться у 2025 році після трьох років скорочення, збільшившись на 1,2% в річному обчисленні до 1,77 млрд тонн. Однак це залежить від прогресу, досягнутого в стабілізації сектора нерухомості Китаю, ефективності коригування процентних ставок для стимулювання приватного споживання та бізнес-інвестицій, а також від траєкторії інфраструктурних витрат, спрямованих на декарбонізацію та цифрову трансформацію, підсумовує Worldsteel.

Новини

Індія різко скоротила закупівлі вугілля з Росії 

Держбанки готові надавати кредити на встановлення об’єктів генерації у громадах

Worldsteel очікує зниження світового попиту на сталь

Запоріжсталь виділила 8 млн грн на кондиціонер для прокатного стану

Україна накопичила достатньо газу та вугілля для проходження зими

Стефанчук підписав закон про підвищення податків

Уряд дозволив ФДМУ продати підприємство з виробництва газобетону Аерок

Гетманцев підрахував обсяг не задекларованих податків

Інтерпайп займає лідерські позиції на європейському ринку щодо декарбонізації

Acciaierie d’Italia перезапускає доменну піч №1

Nippon Steel має намір отримати держсубсидію на будівництво нових електродугових печей

Ціни на руду знижуються в очікуванні звітів гірничодобувних компаній

Rio Tinto завершила придбання акцій Mitsubishi в австралійському алюмінієвому заводі

Бізнес скаржиться на проблеми з бронюванням працівників

НКРЕКП не бачить підстав для зупинки імпорту електроенергії

Збитки екології України внаслідок російського вторгнення перевищили 2,6 трлн грн 

ВСІ НОВИНИ ⇢