В майбутньому громади активніше конкуруватимуть за інвестиції – Кисилевський

Економіка Машинобудівництво Металообробка Точка зору
В майбутньому громади активніше конкуруватимуть за інвестиції – Кисилевський

В майбутньому критична кількість індустріальних парків призведе до загострення конкуренції громад за інвестиції. Таку думку висловив заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

“В Україні триває бум створення та реанімації індустріальних парків. У листопаді цей тренд продовжився”, – сказав він, додавши, що найбільш прогресивні керівники громад вже повертаються з-за кордону з попередніми домовленостями з інвесторами, який мають досвід розвитку індустріальних парків у своїх країнах.

Так за інформацією Д.Кисилевського, Мерія Бучі Київської області оголосила про плани створити індустріальний парк Bucha Techno Garden спільно з корейською державною компанією K-water. Ця компанія має досвід розбудови індустріальних парків у Південній Кореї.

Недобоївська громада Чернівецької області почала розробку концепції індустріального парку. Планується створити 500 робочих місць. Індустріальний парк облаштують на території колишнього цукрового заводу у селі Зарожани на території 25 гектарів. Основним напрямком обрали переробну промисловість та створення цифрового містечка для ІТ-сектору.

Миколаївська міськрада почала розробку концепції нового індустріального парку. На ділянці 190 гектарів між Херсонською і Баштанською трасами планується залучити інвестиції у сухий порт і логістичний центр, виробництва у сфері суднобудування, електроніки і легкої промисловості, приміщення для переробки і зберігання фруктів і овочів, митний термінал і сміттєпереробний завод. На дахах усіх приміщень планується розмістити сонячні панелі загальною потужністю 100 мегават.

Мерія Броварів виділила земельну ділянку площею 15,4 гектарів під новий індустріальний парк. Профільна комісія міськради затвердила технічну документацію із землеустрою.

Мер Львова Андрій Садовий заявив про намір збудувати у місті потужний індустріальний парк для південнокорейських інвестицій у промислове виробництво.

У Львівській області Новороздільський індустріальний парк повідомив про набуття консорціумом “Центр інвестиційно-промислового розвитку” статусу керуючої компанії. Парк розташований на ділянці 46,4 гектара на кордоні з Польщею. За 200 м від кордону розташовані 2 трансформаторні підстанції 20 та 6,3 МВт.

У Хмельницькому стартувало будівництво дороги до майбутнього індустріального парку.

Керуюча компанія індустріального парку “Формація. Сигнівка”, компанія Alterra Group, повідомила про плани будівництва понад 150 тис. м² виробничих, складських та офісних приміщень на площі 30 га. У межах індустріального парку функціонуватиме R&D осередок, де буде створено лабораторії, коворкінги та бізнес-інкубатор площею 2 500 м. кв.

“Чергова регіональна нарада щодо розвитку індустріальних парків відбулась у Житомирі. Участь взяли депутати Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку, урядовці, керівники обласної адміністрації та облради. Наразі в області зареєстровано три ІП, з них активно працює лише один: парк “Коростень”, який спеціалізується на деревообробці”, – розповів Д.Кисилевський.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢