Мідь та залізна руда дешевшають на світових ринках

Металургія Новини
Мідь та залізна руда дешевшають на світових ринках

Мідь зазнала найбільших тижневих втрат з 2022 року, а залізна руда продовжила падіння до 100 дол за тонну, оскільки на політичній зустрічі в Китаї не вдалося запропонувати більше стимулів для підтримки попиту на метали, повідомляє Bloomberg.

Ф’ючерси на червоний метал впали приблизно на 5% в Лондоні цього тижня на тлі широкого відступу, який також зачепив алюміній, олово і нікель. У п’ятницю комплекс також знизився через відхід від ризикових активів і зміцнення долара США.

Ціни на мідь відступили від рекордного травневого максимуму через побоювання щодо міцності попиту в Китаї, де за три місяці до червня зростання було найповільнішим за останні п’ять кварталів. Результати Третього пленуму, ключового з’їзду чиновників Комуністичної партії, що відбувся цього тижня в Пекіні, поки що не продемонстрували жодних ознак серйозних кроків, спрямованих на стимулювання попиту або зупинення тривалого спаду на ринку нерухомості.

“Відсутність серйозних змін у політиці Китаю вплинула на настрої”, – зазначають аналітики ANZ Group Holdings Ltd., в тому числі Деніел Хайнс. “Інвестори розчаровані тим, що не було приділено більше уваги вирішенню структурних проблем в економіці, таких як сектор нерухомості, що перебуває в облозі”.

Ціна міді на Лондонській біржі металів (LME) о 12:50 в Лондоні знизилася на 0,75% до 9 317 дол за тонну, знижуючись п’ятий день поспіль. Цього тижня алюміній подешевшав приблизно на 4%, а олово – більш ніж на 8%. Акції гірничодобувних компаній впали в Австралії, а акції BHP Group Ltd. закрилися на найнижчому рівні з кінця 2022 року.

Залізна руда в Сінгапурі подешевшала на 1% до 103,70 дол за тонну, що на 3,3% нижче цього тижня. Окрім прогнозів щодо попиту в Китаї, втрати також були спричинені повідомленнями про збільшення видобутку від провідних світових гірничодобувних компаній.

Новини

16 Вересня 2024

Росія знищила 280 об’єктів портової інфраструктури

США затвердили підвищені тарифи на імпорт із Китаю 

Україна в січні-серпні 2024 року експортувала 23,3 млн тонн залізної руди

Інтерпайп представив проєкт своєї екологічної політики

Кабмін подав до Ради держбюджет-2025

Українські металурги збільшили експорт прокату

Євросоюз посилить протидію спробам Росії обійти санкції в торгівлі нафтою 

Українська промисловість буде змушена імпортувати вугілля в разі втрати Покровська 

ЄС розглядає три варіанти продовження санкцій щодо заморожених російських активів – ЗМІ

13 Вересня 2024

Болгарія продовжує переговори щодо продажу ядерних реакторів Україні

У серпні імпорт бітуму в Україну збільшився в півтора раза

Індія продовжила компенсаційні мита на імпорт труб з Китаю та В’єтнаму

На жодній електростанції не збудували другий рівень захисту – Кудрицький

Завод British Steel у Скантропі може зупинитися в разі закриття доменної печі

Voestalpine зупиняє завод у Лінці

Імпорт залізної руди до Туреччини збільшився на 58%

ВСІ НОВИНИ ⇢