Завод British Steel у Скантропі може зупинитися в разі закриття доменної печі

Металургія Новини
Завод British Steel у Скантропі може зупинитися в разі закриття доменної печі

Прокатні заводи British Steel у Сканторпі можуть не продовжити роботу, якщо закриється остання доменна піч, повідомляє Argus.

Прокатні лінії працюють на газі, що уловлюється з доменної печі. Нещодавні проблеми зі стабільністю роботи печі та подальша нестача газу призвели до того, що деякі лінії працюють з перебоями. Наразі працює одна доменна піч, яка живиться сировиною, що є на складі.

“Якщо вони зупинять останню доменну піч і почнуть імпортувати напівфабрикати, їм доведеться використовувати рідкий газ і модифікувати нагрівальні печі, щоб вони могли працювати на іншому газопостачанні”, – повідомило джерело.

Перехід на одну піч і скорочення поставок газу вже вплинули на доступність деяких видів продукції, і сервісні центри очікують, що в найближчі місяці поставки через універсальні канали будуть обмежені, оскільки компанія робить вибір на користь більш важкої, менш збиткової продукції.

Виробництво в Скіннінгроув та Тіссайд може продовжуватись, оскільки обидва об’єкти вже мають газопостачання. Але виробництво рейок у Сканторпі припиниться без будь-яких інвестицій у газопостачання. Залізничне виробництво є одним з найприбутковіших бізнесів групи, а також важливим для всієї Великої Британії, оскільки вона є основним постачальником для Network Rail.

Деякі учасники ринку готуються до того, що Jingye, китайський власник British Steel, піде з компанії. Керівники British Steel і місцеві політики відвідують Китай для переговорів з Jingye, повідомляють джерела.

Представник British Steel відмовився коментувати “гіпотетичні припущення”. “Ми ведемо постійні дискусії з урядом щодо наших планів декарбонізації та майбутньої діяльності нашого британського бізнесу. Хоча прогрес триває, жодних остаточних рішень не прийнято”, – сказав представник компанії. Рішення щодо BF може бути прийняте протягом наступних кількох тижнів, і обидва заводи можуть бути закриті до Різдва, припускають джерела.

Виступаючи в парламенті на початку цього тижня, міністр у справах бізнесу Джонатан Рейнольдс заявив, що він “сильно обмежений” у своїх можливостях щодо British Steel і працює в більш короткому часовому проміжку, ніж попередня адміністрація.

Новини

19 Вересня 2024

Порти окупованого Криму обробили близько 2 млн тонн вантажів в минулому році

Запоріжсталь планує зберегти стабільність поставок плоского прокату у вересні

Фонд декарбонізації зібрав 380 млн грн і приймає заявки на фінансування енергоефективних проєктів

Українська ГТС здатна посилити сполученість між газовими ринками Європи

Україна увійде в зиму з очікуваним дефіцитом генерації 4 ГВт

Україна за 8 місяців збільшила імпорт алюмінію на 20%

Феросплавна галузь скоротила експорт продукції на 83,1%

Глобальний держборг зросте до 100% до кінця десятиліття

Кабмін ухвалив постанову для встановлення в Україні плавучих ТЕС 

18 Вересня 2024

Українські підприємства в січні-серпні збільшили імпорт нікелю майже на 70%

Демократи США закликали Байдена схвалити експорт СПГ до України

Взимку дефіцит електроенергії в системі складатиме близько 4 ГВт

Виробництво сталі у Мексиці за підсумками липня впало на 53%

Державне фінансування отримали ще три індустріальні парки

Інтерпайп використовує морський та автотранспорт для доставки залізничної продукції у США та на Близький Схід

В Україні скорочується будівництво нового житла

ВСІ НОВИНИ ⇢