Франція закликала посилити моніторинг експорту російського газу до ЄС

Економіка Новини
Франція закликала посилити моніторинг експорту російського газу до ЄС

Франція закликала до кращої ідентифікації компаній, що постачають російський газ у портах Європейського Союзу, щоб зупинити збільшення його поставок у країни ЄС. Про це повідомляє Financial Times.

Зазначається, що Франція разом із дев’ятьма іншими країнами, включаючи Австрію та Чехію, розповсюдила документ перед зустріччю міністрів енергетики ЄС у вівторок, у якому закликала Європейську комісію вимагати від постачальників російського скрапленого природного газу чітко ідентифікувати себе під час розвантаження у портах ЄС і покращити прозорість щодо обсягів імпорту.

Зокрема, за даними видання, деякі постачальники газу, які забронювали потужності для імпорту російського зрідженого газу в порти ЄС, наразі не ідентифіковані належним чином. При цьому міністр енергетики Франції Агнес Паньє-Рунаше заявила, що для “усунення цієї залежності” необхідний “найвищий рівень прозорості щодо потоків”.

ЗМІ нагадує, що зусиллям зменшити надходження російського палива до ЄС перешкоджала Угорщина, яка постійно опиралася санкціям і намагалася продовжити існуючі угоди з “Газпромом”. При цьому газ із Росії також надходить до ЄС через Україну — незважаючи на війну — завдяки контракту, термін дії якого закінчується наприкінці цього року, нагадав неназвний європейський чиновник:

“Треба визнати той факт, що Україна отримує дохід від транзиту”.У свою чергу Свен Гігольд, держсекретар Німеччини з економічних питань і кліматичних заходів, сказав, що “тривожно” спостерігати зростання імпорту російського палива і що Комісія повинна представити “дорожню карту” щодо зведення до нуля імпорт з Росії всіх видів палива.

“Занепокоєння виникло після того, як у червні ЄС зробив перший крок до обмеження російського СПГ, наклавши санкції на перевантаження — реекспорт російського палива до третіх країн — із портів ЄС. Країни ЄС, включаючи Нідерланди, висловили занепокоєння тим, що заборона мала небажаний побічний ефект у вигляді збільшення поставок до ЄС, оскільки їх більше не можна було реекспортувати в інше місце, навіть незважаючи на те, що заборона офіційно набуває чинності лише в березні наступного року”, – йдеться у статті.

Угорщина за спиною ЄС намагається домовитися з “Газпром” про постачання газу в 2025 році. Як повідомив міністр закордонних справ цієї країни Петер Сіярто, Будапешт уже підписав із “Газпромом” одну додаткову угоду на останній квартал цього року, яка “покриває додаткові обсяги за конкурентною ціною”.

Новини

Франція закликала посилити моніторинг експорту російського газу до ЄС

Україна має апелювати до норми щодо форс-мажору у питаннях екологічного мита СВАМ

Виробники з зони бойових дій зможуть отримати гранти від держави

Індія різко скоротила закупівлі вугілля з Росії 

Держбанки готові надавати кредити на встановлення об’єктів генерації у громадах

Worldsteel очікує зниження світового попиту на сталь

Запоріжсталь виділила 8 млн грн на кондиціонер для прокатного стану

Україна накопичила достатньо газу та вугілля для проходження зими

Стефанчук підписав закон про підвищення податків

Уряд дозволив ФДМУ продати підприємство з виробництва газобетону Аерок

Гетманцев підрахував обсяг не задекларованих податків

Інтерпайп займає лідерські позиції на європейському ринку щодо декарбонізації

Acciaierie d’Italia перезапускає доменну піч №1

Nippon Steel має намір отримати держсубсидію на будівництво нових електродугових печей

Ціни на руду знижуються в очікуванні звітів гірничодобувних компаній

Rio Tinto завершила придбання акцій Mitsubishi в австралійському алюмінієвому заводі

ВСІ НОВИНИ ⇢