Німеччина та Марокко домовилися про спільне виробництво зеленого водню

Екологія Новини
Німеччина та Марокко домовилися про спільне виробництво зеленого водню

Німеччина погодилася сформувати кліматичний та енергетичний альянс з Марокко для підтримки розширення відновлюваної енергетики та виробництва водню в північноафриканській країні, повідомило Reuters міністерство розвитку 28 червня.

Німеччина прагне розширити свою залежність від водню як майбутнього джерела енергії, щоб скоротити викиди парникових газів для сильно забруднюючих промислових секторів, які не можна електрифікувати, таких як металургія та хімічна промисловість.У майбутньому Берліну доведеться імпортувати до 70% свого попиту на водень, оскільки найбільша економіка Європи прагне стати кліматично нейтральною до 2045 року, але їй бракує місця та умов для великого виробництва вітрової та сонячної енергії.

«У Марокко є найкращі умови для енергетичного переходу та виробництва екологічно чистого водню. Німеччина хоче імпортувати водень», — йдеться у заяві міністра розвитку Свенья Шульце, яка підписала декларацію про альянс із міністром закордонних справ Марокко Насером Бурітою в Берліні.

Шульце сказав, що нова «зелена» воднева економіка має бути справедливою і не схожою на економіку, засновану на викопному паливі.

«Ми хочемо зробити це чесно та в партнерстві, щоб Марокко також могло просувати вперед свій енергетичний перехід і отримати свою справедливу частку в ланцюжку створення вартості майбутнього», — додала вона.

Враховуючи географічну близькість, Німеччина підтримує співпрацю в торгівлі електроенергією між Марокко та Європейським Союзом, а також участь німецьких технологічних компаній і постачальників у розвитку водневої економіки, заявив державний секретар міністерства економіки Стефан Венцель.

Міністерство розвитку Німеччини повідомило, що найбільша в світі сонячна теплова електростанція в південному марокканському місті Уарзазат була побудована за підтримки Німеччини, додавши, що Німеччина також бере участь у будівництві першої в Марокко експериментальної електростанції з використанням зеленого водню.

Очікується, що завод вироблятиме близько 10 000 тонн водню на рік, цього достатньо для виробництва 50 000 тонн зеленої сталі, додали в міністерстві.

Міністерство розвитку Німеччини не було доступним для уточнення, коли почнеться виробництво та експорт водню до Німеччини або як він буде транспортуватися до Німеччини.

Подальші інвестиції відбудуться на основі нового німецько-марокканського альянсу з питань клімату та енергетики, додали в ньому.

Новини

Мотор Січ вперше за шість років представила новий турбогвинтовий двигун на виставці у Берліні

На ціну СО2 в ЄС суттєво впливає політична підтримка – дослідження

УЗ будуватиме газові електростанції 

ЄБА просить ВР та уряд вирішити 5 ключових проблем з бронюванням

Німеччина та Марокко домовилися про спільне виробництво зеленого водню

Бурштинська ТЕС після російських обстрілів не підлягає відновленню

Нацкомісія знайшла недоліки у Стратегії торгівлі викидами парникових газів

POSCO планує до 2050 року перейти на виробництво, що працює на водні

Туреччина розпочала антидемпінгове розслідування щодо імпорту жерсті з п’яти країн

Експорт австралійського вугілля уповільнюється через аварію на залізниці

Єврокомісія схвалила фінансування нового заводу екологічно чистої сталі H2 Green Steel

Суд скасував арешт облгазів Фірташа 

Туреччина оголосить металобрухт стратегічним сектором

Китай збільшує експорт оцинкованої сталі

Внаслідок агресії РФ в Україні знищені та пошкоджені 50 млн кв метрів житла – Шуляк

Американська Nucor побудує арматурний мікрозавод

ВСІ НОВИНИ ⇢