Мотор Січ вперше за шість років представила новий турбогвинтовий двигун на виставці у Берліні

Економіка Новини Технології Транспорт
Мотор Січ вперше за шість років представила новий турбогвинтовий двигун на виставці у Берліні

Уперше за останні шість років українське ПАТ «Мотор Січ» представило на виставці ILA 2024 у Німеччині новий турбогвинтовий двигун сімейства МС-500В-C, призначений для комерційної експлуатації. Інноваційна розробка дозволяє досягти високих економічних показників.

Про це повідомила пресслужба підприємства. Подія, що відбулась у червні в Берліні, зібрала понад 600 виробників двигунів та іншої техніки для цивільної і військової авіації, космічних технологій, супутників різного призначення, гелікоптерів тощо з 31 країни світу.

Image 1

«Для вітчизняної індустрії авіабудування участь у таких заходах це, передусім, вихід на європейський рівень виробництва, технологічне та інноваційне зростання та потенційне науково-інженерне співробітництво», – підкреслили представники АТ «Мотор Січ».

Компанія презентувала на експозиції новітній турбогвинтовий двигун сімейства МС-500В-C. Ці двигуни були розроблені ПАТ «Мотор Січ» і сертифіковані для використання в літальних апаратах різних типів, мають високу економічну ефективність. Вони також відомі своєю продуктивністю та універсальністю при застосуванні в авіації. Потужність розробки сягає на злітному режимі сягає 750…1050 к.с. Двигуни призначені для літаків авіації загального призначення, навчально-тренувальних, пасажирських тощо.

Image 2

Зауважимо, ПАТ «Мотор Січ» має понад сторічний досвід діяльності в авіаційній галузі, а продукція підприємства наразі експлуатується в більш ніж 120 країнах світу.

Розквіт компанії, як одного з провідних світових виробників авіаційних двигунів для літаків і вертольотів, припав на період керівництва відомого науковця, доктора технічних наук, професора, академіка В’ячеслава Богуслаєва. Саме під його опікою «Мотор Січ» впровадила проєкт створення повністю українського гелікоптера. Недарма Рішенням Уряду в 2012 року саме пана Богуслаєва було визначено Генеральним конструктором України із створення та модернізації вертолітної техніки.

Image 3

Пану Богуслаєву належала й ідея глибокої модернізації вертольотів типу Мі-8 до версії МСБ (МСБ-В), повернення у стрій вертольотів Мі-2 у версії МСБ-2 «Надія» та створення нового вертольоту МСБ-6 Отаман у співпраці із зарубіжними партнерами. Ці логічні дії були покликані сприяти зниженню імпортозалежності вертолітної галузі України та посиленню обороноздатності держави ще до повномасштабної агресії рф. Спеціалісти галузі говорять, що саме завдяки напрацюванням Богуслаєва та його команди, підприємство «Мотор-Січ» і наразі спроможне залишатися серед лідерів світового двигуновиробництва та розвивати вертолітобудування в Україні.

Новини

Мотор Січ вперше за шість років представила новий турбогвинтовий двигун на виставці у Берліні

На ціну СО2 в ЄС суттєво впливає політична підтримка – дослідження

УЗ будуватиме газові електростанції 

ЄБА просить ВР та уряд вирішити 5 ключових проблем з бронюванням

Німеччина та Марокко домовилися про спільне виробництво зеленого водню

Бурштинська ТЕС після російських обстрілів не підлягає відновленню

Нацкомісія знайшла недоліки у Стратегії торгівлі викидами парникових газів

POSCO планує до 2050 року перейти на виробництво, що працює на водні

Туреччина розпочала антидемпінгове розслідування щодо імпорту жерсті з п’яти країн

Експорт австралійського вугілля уповільнюється через аварію на залізниці

Єврокомісія схвалила фінансування нового заводу екологічно чистої сталі H2 Green Steel

Суд скасував арешт облгазів Фірташа 

Туреччина оголосить металобрухт стратегічним сектором

Китай збільшує експорт оцинкованої сталі

Внаслідок агресії РФ в Україні знищені та пошкоджені 50 млн кв метрів житла – Шуляк

Американська Nucor побудує арматурний мікрозавод

ВСІ НОВИНИ ⇢