США посилили санкції проти російського Норнікелю та Євразу 

Економіка Металургія Новини Теми дня
США посилили санкції проти російського Норнікелю та Євразу 

Міністерство фінансів та Державний департамент США запровадили новий пакет санкцій, який спрямований майже на 400 фізичних та юридичних осіб як у Росії, так і за її межами, зокрема в Азії та Європі. Про це йдеться у офіційному повідомленні відомства.

“Росія перетворила свою економіку на інструмент, який слугує військово-промисловому комплексу Кремля. Сьогоднішні дії Міністерства фінансів продовжують виконувати зобов’язання, взяті президентом Байденом і його колегами з Великої сімки, націлені на руйнування ланцюжків поставок військово-промислової бази Росії, та на її платіжні канали”, – так прокоментувала дії США заступник міністра фінансів Воллі Адейемо.

Під санкції потрапив технологічний та фінансовий сектор РФ, а також великі російські металургійні та гірничодобувні компанії, які належать до “стратегічної металургійної галузі”.

Зокрема, запроваджено обмеження щодо низки підприємств металургійного гіганта Євраз, який контролюється Романом Абрамовичем – “Нижнетагільського металургійного комбінату” (НТМК), “Об’єднаного Західно-Сибірського металургійного комбінату”, підприємства “Ванадій Тула” , “Євраз Маркет” та “Євразхолдінг Фінанс”. Також санкції запроваджені проти низки російських шахт.

Також обмеження ввели проти підприємств “Норнікеля” Володимира Потаніна: складно жити стане компаніям “Норильськ Авіа”, “Норильський Гірсько-Металургійний Комбінат ім. А.П. Завенягіна”, “Норнікель Сфера” та “Норнікель Супутник”, яка займається розробкою ІТ та операційною діяльністю в сфері цифровізації.

Нагадаємо, раніше депутати ПАРЄ закликали Європейський Союз також посилити санкції проти металургії РФ, адже попри всі заборони, вона продовжує заробляє мільярди на війну. Шляхом брехні та шантажу Кремлю вдалося продовжити квоти на російські сляби ще на чотири роки, хоча вони мали завершитися у вересні 2024 року. Це дасть РФ змогу імпортувати в ЄС продукції на понад 8 мільярдів євро.

Новини

13 Вересня 2024

Індія продовжила компенсаційні мита на імпорт труб з Китаю та В’єтнаму

На жодній електростанції не збудували другий рівень захисту – Кудрицький

Завод British Steel у Скантропі може зупинитися в разі закриття доменної печі

Voestalpine зупиняє завод у Лінці

Імпорт залізної руди до Туреччини збільшився на 58%

Європейські металурги планують скоротити обсяги виробництва через слабкий попит

В Укрзалізниці сподіваються на підняття тарифів ще до кінця року

З початку року імпорт майже вдвічі перевищив український експорт

Інгулецький ГЗК простоює через високі ціни на електроенергію

Європейська рахункова палата зафіксувала нераціональне використання коштів на зелене відновлення

Порти Великої Одеси можуть перейти на газову генерацію

Україна отримує аварійну допомогу електроенергії з трьох країн

Тайвань скорочує імпорт металобрухту

Франція поставить Укрзалізниці 19 тис тонн рейок у січні 2025 року

УЗ може втратити до 25% ринку вантажних перевезень після відкриття ринку

Імпорт міді в КНР досяг мінімуму з квітня 2023 року

ВСІ НОВИНИ ⇢